Kom i form med lite hjälp

Senior träning

Det är aldrig försent att börja träna, jag brukar säga att det är snarare viktigare att börja träna när man blir lite äldre.

Som du säkert vet måste man arbeta en del på att blibehålla vissa funktioner så som muskelmassa, balans, koordination och kondition som är en färskvara. Med stigande ålder blir också vårat skelett ömtåligare och urhålkas vilket gör det lättare att bryta något ben i kroppen vid ett eventuellt fall ( dock vanligare hos kvinnor) därför är det viktigt att motionera regelbundet belastande träning ger ett starkare skelett, men också för att hålla oss mjukare och smidigare och för att klara vardagen på ett bra sätt.

Med ökad ålder följer också vissa sjukdomar orsakade av överbelastning och förslitning. Vissa sjukdomar kan helt tas bort eller kraftigt mildras med fysisk träning. En viktig komponent för att behålla en frisk och vital levnadsstil är just att röra på sig o äta rätt.

Det är viktigt att träningen anpassas till individens förutsättningar och de naturliga fysiologiska förändringar som sker i kroppen.

Så fortsätt eller börja träna, det gäller bara att hitta något som passar än, jag lovar att du kommer må mycket bättre med någon form av träning, en utan det finns bara fördelar.

Se även under vad som händer i kroppen vid träning.